SchuldHulpMaatje Oude IJsselstreek ontvangt € 1.000,- van het Armoedefonds

Donderdag 12 mei kwamen hulporganisaties uit heel Nederland naar de Landelijke bijeenkomst van Stichting Armoedefonds in Den Bosch. Wij als SchuldHulpMaatje Oude IJsselstreek waren ook aanwezig.


Het Armoedefonds organiseert elk jaar haar landelijke bijeenkomst voor armoede- hulporganisaties. Een dag waar men elkaar kan ontmoeten, netwerken en leerzame sessies kan volgen. De dag werd dit jaar wel heel feestelijk afgesloten: voor alle organisaties die op het eind van de middag nog aanwezig waren, was er een mooie cheque van € 1.000,- als verrassing. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!


Stichting Armoedefonds geeft financiële steun aan lokale initiatieven in Nederland en zorgde tijdens de coronaperiode voor gratis mondkapjes en coronatesters. Andere initiatieven zijn de ‘Schoolspullensactie’ voor kinderen die opgroeien in armoede en voor het eerst naar de middelbare school gaan en ‘Steunpakketjes’ voor kwetsbare ouderen vanaf 60 jaar. Ook zetten ze in op menstruatiearmoede en helpen bij het opzetten van MenstruatieUitgiftePunten (MUP’s).