NIEUW: Budgethulp Oude IJsselstreek: Een maatje voor hulp bij geldzaken

Stichting SchuldHulpMaatje Oude IJsselstreek biedt hulp bij schulden. Dat een maatje ook hulp kan bieden bij geldzaken als er (nog) geen schulden zijn, is bij veel mensen niet bekend. Om die reden is er een aparte organisatie opgericht: Budgethulp Oude IJsselstreek, hulp bij geldzaken.

Gewoon omdat uitkomen met je inkomen soms lastig is en je niet zeker weet of je deze maand rond gaat komen. Heb je minder inkomen doordat je je baan bent kwijt geraakt? Of komt er zoveel op je af door scheiding, ziekte of overlijden dat je niet weet waar je beginnen moet? Een maatje biedt hulp!

BudgetHulp biedt gratis hulp aan inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek. De getrainde maatjes komen bij de inwoners thuis en helpen om de thuisadministratie in te richten en op orde te houden. Ook helpen ze met het in beeld brengen van inkomsten en uitgaven of bij het aanvragen van toeslagen of regelingen. Zo krijg je weer inzicht en overzicht en weet je wat je opzij moet leggen voor onverwachte uitgaven of leuke uitjes.

Er is een nieuwe website opgezet onder de naam: www.budgethulpoudeijsselstreek.nl. Hier zijn onder andere de contactgegevens van de coördinator-budgetconsulent Silvia Simmes te vinden: tel: 06-13 36 96 95 en e-mail: info@schuldhulpmaatje-oudeijsselstreek.nl. De organisatie telt 40 maatjes. Toon je sterke kant, vraag hulp!